Bivak Hiking lifestyle Trekking

Cadeautje van moeder natuur…

Op pad
De “backpack” staat hier nagenoeg altijd gereed. Je weet maar nooit. Toch duurde het even voor we deze locatie gingen bezoeken. Werk, meissie, thuis…. je herkent het vast wel. Uiteindelijk gingen we met ons drieën op pad. Samen met twee “vrienden” gepakt en in de auto naar het zuiden.

Les Fondry des Chiens
Allemachtig” was het eerste wat er door mijn hoofd schoot toen ik hier stond. Wat een schoonheid van moeder natuur. Meer kon ik er op dat moment niet uitkrijgen. En dat was het ook.
Eigenlijk wil ik er ook niet meer over vertellen en je als lezer uitnodigen om er eens heen te gaan.

web0004Wat begint met een scheurtje…

Tijd & Sportief
Wanneer je hier bent lijkt het dat de tijd even wat sneller weg tikt. Je komt tijd te kort om alles te ontdekken. Ook moet wel je een beetje sportief zijn wil je het uiterste er uit halen wat er in zit. Houdt je van klimmen en klauteren, dan kan je in ieder geval hier je hart ophalen. Maar pas wel op waar je je voet neerzet…(hoogte is ongeveer 30 á 35 meter)
Ik raad je ook aan om rond het gebied te kijken. Wij hebben er leuke ontdekkingen gedaan.

blog1Aan de rand van het gebied

Waar te vinden?
Het gebied is niet moeilijk te vinden. Het ligt kort bij het mooie dorpje Nismes in België. Je zou kunnen overwegen om er een twee daagse van te maken. In de buurt ligt een bivakplaats waar je een trekkerstentje ka opzetten en kan genieten van een klein kampvuurtje om op te koken of te je warmen. Ik raad je aan om niet in een weekend of vakantieperiode te gaan. Dan loopt Nismes vol van de toeristen en dagjesmensen. Ook het gebied wordt dan rijkelijk bezocht.

blog2Grot gevonden aan de rand van het gebied

web0025Ook deze is aan de rand van het gebied te vinden

web0035Op sommige plaatsen kan het bij daglicht erg donker zijn

blog3
web0027Losse brokken die een natuurlijke brug vormen