Bivak Camp Hiking Trekking

Bivouac des Tailles

bivakplaats

Drie mannen en drie rugzakken…
Even lekker een paar dagen de Ardennen in. Dat was de gedachte achter deze trip. En dan moet je eigenlijk gewoon gaan. Datum… check.
De voorbereiding was zo gepiept. Trekking stuff staat hier namelijk altijd klaar. Dus nog even wat voedsel scoren en instappen. Met zoon Bram en mede bivakker Sandor onderweg naar België.

Bivouac des Tailles, gelegen op 540 meter hoogte in het Ardennengebied, is niet zomaar een bivakplaats. Het is gelegen in Parc Viroin. Een schitterend gebied met kleine waterstroompjes wat uiteindelijk weer aan de Westelijke Ourthe uitmond. Ideaal ook om tijdens je bivak wat water te halen en om je in te wassen. En…. een prachtig wandelgebied met mooie vergezichten. Als je erg voorzichtig bent in het gebied zal je er ook wild spotten. Met name in de vroege morgen aan de rand van de open plek iets zuidelijker.

blog1 

Aan voedsel in het gebied geen gebrek
Heb je kennis van eetbare planten? Dan heb je hier geen gebrek aan voedsel. De kers op de taart waren toch wel de bosbessen die er in grote getallen te vinden zijn. Je moet hiervoor wel iets hogerop het gebied in. Maar op 500 meter afstand kom je de eerste al tegen.

Koken en warmen
De bivakplaats is voorzien van een kleine stookplek. Een cirkel van stenen met een rooster er boven wat je kan wegdraaien. Echt super. Houdt er wel rekening mee dat het niet bedoeld is om een groot kampvuur te maken. Alles is berust op kleinschalig. Dus slechts om te koken en je even te warmen bij het vuur. Sprokkelhout is er genoeg te vinden.

Houffalize-20150731-04200 Houffalize-20150731-04203

Even zoeken
Ga je het gebied in en ben je opzoek naar deze bivakplaats, dan raad ik je aan om gebruik te maken van GPS of een goede stafkaart. Kom je vanuit het nabij gelegen dorp Colas, dan is de bivakplaats redelijk makkelijk te vinden. Volg de toegangsweg dwars door Colas en waar je het kleine riviertje kruist even goed opletten. Op een van de huizen staat het bekende wit/rode GR marker. Daar ga je het pad op. Na ongeveer 500 meter lopen ben je er.