boeken eten food gezelligheid Ikea koken lifestyle loppis

Recepten verzamelen…

*update onderaan de pagina

Welkom herfst
Eerlijk gezegd ben ik altijd blij dat de zomer voorbij is. Voor mij veel te warm. Een van de redenen ook dat we niet naar het zuiden vertrekken in de vakantie’s, maar het hoger op zoeken. Scandinavië. Met name Zweden.
Herfst betekent ook een overschakeling naar een ander eetpatroon. Meer stamppotten, maaltijdsoepen en ander lekkers. Volop genieten dus.

Recepten verzamelen
Ik zoek nog wat leuke recepten voor deze herfst en zal proberen om ze ook hier op mijn blog te plaatsen.
Mocht u een leuk herfst recept hebben… (info apestaartje urbexpeditie.nl)
Dit doet mij meteen denken aan een leuk kookboek vol handige tips en recepten.
Het kookboek kwamen we tegen bij de Ikea.

kookboek

Nieuw of gebruikt
Natuurlijk zijn er veel meer leuke kookboeken te vinden. Of je ze allemaal nieuw moet kopen…. Ik kijk ook wel eens op een rommelmarkt. Een aanrader!
Als we weer in Zweden zijn dan ook bij de “Loppis”. Gewoon bij de mensen thuis even rommelen en goed zoeken tussen de spullen. Je betaald er een habbekrats voor, het is leuk en je hebt een uniek boek.

keuken
Wie kookt er thuis?
Mijn vrouw ziet koken als een noodzakelijk kwaad. Ik daarin tegen mag graag wat kokkerellen in de keuken. Beetje broodbakken, pasta’s of lekkere salades maken. Het kan niet op. Maar ook simpel vis krijgt hier de volle aandacht. Maar uiteindelijk wisselen we het gewoon af.
Tegen de mannen en de vrouwen die altijd graag op de bank willen blijven zitten wil ik zeggen: Gewoon eens proberen!

food_page

fish1

*Update

Grappig en toeval
Vandaag in Dordrecht, komen we Herma van Yarncottage.nl tegen. Ze had het berichtje gelezen en via facebook wist ze waar wij vandaag in Dordrecht zouden zijn. Als verrassing had ze voor mij twee kookboeken meegenomen.

Een kookboek genaamd “De beste Surinaamse gerechten” met hierin de lekkerste gerechten volgens Surinaamse traditie en een Engelstalig kookboek van Claire Macdonald “More Seasonal Cooking”.
Met name deze laatste spreek mij erg aan. Behalve dat het in het Engels is geschreven, is het ook nog eens per maand weggezet. Ik denk dat ik er wat lekkers uit gaat maken.

Via facebook komen de recepten ook al binnen.
Wij komen deze herfst wel weer door.
Thanks…

boeken